måndag, december 21, 2009

Snart jul..

Nä..nu får det väl bli lite skärpning på den här fronten..
En av anledningarna till att jag inte skriver så ofta är nog att jag inte hinner lägga in bilder i datorn men det går ju faktiskt att skriva utan bilder...eller att använda arkivbilder!!
Så det så..

Jul snart...och jag ska inte säga att jag inte är stressad för det är jag..lite iallafall..
Men inte som alla andra år när jag fått för mig att göra rent i varenda vrå...det har jag liksom bara fått acceptera att jag inte hinner..
Det får väl bli en alldeles normal städning bara...
Det blir säkert jul ändå..
Till o med för mig..

Hoppas hinna undan med det mesta av städningen i morgon och få in granen...hrmm..fast den där granen som gubben o sonen var och hämtade idag...njaa...det vete sjutton, jag får nog gå och hämta en annan..jag undrar liksom hur dom tänkte..
Gles upptill med jättelånga skott och tät o fin nertill...alltså där som jag måste ta bort för att få in den på mina knappa 1.20 i tak..
Jaja..tur skogen ligger nära och att man har så gott om gran att man faktiskt kan rata..Julgodiset är gjort...knäck, kola, mandelmassegodis och en del lite "nyttigare" med mörk choklad och torkad frukt o nötter..
Det blev nog några kg sammanlagt men det brukar gå åt otroliga mängder julgodis här...det är som om ungarna inte fått nån mat på hela dan när godiset väl kommer på bordet...
Och jag har inhandlat 12 liter julmust..och oroar mig lite för att det inte ska vara tillräckligt..men nu är fasimej ungarna så stora så de får vackert dricka öl och svagdricka istället om det kniper!!

Har gjort sådär 250 köttbullar också idag...hoppas på att det faktiskt blir några över..kanske..
Man kan ju hoppas att pojkarna äter nånting annat också..
Som bröd..och prinskorv..
Svärmor tar med sig Jansson och nån sillsallad, Johanna gör laxmousse och fiskpudding, mamma bakar tunnbrödet..
Sen är det faktiskt inte så mycket annat som liksom tar tid att göra så till o med julbordet känns rätt så lugnt..
Det kanske kan bli som jag inbillar mig vartenda år..att jag faktiskt sitter och myser med familjen kvällen före julafton istället för att fara runt här och jaga dom med dammsugaren och skurmoppen..
Nä...nu är det minsann kvällen...

Kram på er
/Tesa


4 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det är mer än vi som gör mycket godis till jul. Fast i år har vi gjort mindree av varje sort och fler sorter istället. När kottarna flyttar ur boet så går det ju inte åt lika mycket och maken och jag behöver inte bli hur runda som helst =) Skönt med arbetsfördelning av maten. Jag hoppas för din skull att du får njuta av julen du med. God Jul / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Perfekt.... men har du bara 1.20 i takhöjd??? Låter som om det blir lite svårt att gå rak ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. HAHAHAHA...2.20 ska det va va klart

  SvaraRadera
 4. Trevlig läsning! Låter som om du har att göra.. . Leka på köksgolvet efter/mellan all julmaten verkar korkat!! (Det var lätt att söga, men det ni gjorde hade varit svårt att göra!!)
  Grattis till att ha blivit ett år äldre.. . å gott nytt.. .
  Nu luktar här ljuvligt från pot.gratängen i ugnen (vitlök å purjolök i..) Det ska bli gott med mat efter en dag i pulkabacken!
  Ha det!
  Förresten hur har det gått med den fina gåvan du fick i somras..? Har maken hittat den än, lr ngn annan? Annars kan jag ju tipsa dem om att den finns i .. . Haha! Tjillevipp!!

  SvaraRadera