lördag, januari 09, 2010

Ett kylslaget inlägg

Borde minsann inte alls sitta här och blogga just nu...har en massa läxor som skulle göras över lovet och jag är inte klar än...men det är inte sååå mycket kvar iallfall..
Och det går ändå inte an att sitta vid ett bord och jobba i 14 graders värme...för det är vad jag har inomhus just nu..då är det bättre att sitta i en fåtölj med en filt över sig och en värmande laptop i knät..faktiskt..
Fast egentligen skulle jag behöva ha den på tårna för dom är som isbitar

25 grader kallt i natt så när vi kom ner i lagårn var allting fruset...faktiskt har vi klarat oss rätt bra hittills men nu gick det inte längre..
Men...man måste ju tina upp det...värmefläkt och varmvatten så fick vi igång mjölkmaskiner och vatten iallfall..
Nu är det bara traktorn och utgödslingen kvar men det skulle bli lite "varmare" under dan ju och sen hålla sig på runt 10-12 grader ett tag framöver..det kommer kännas riktigt bra faktiskt..
Lite jobbigt att åka till skolan på måndag om jag vet att gubben kommer ha ett helvete hela dan för att allt är fruset..
Jag kan faktiskt inte minnas när vi haft såhär kallt så länge...
Det har varit över -10 en dag tror jag sen annandan sen har det legat i princip runt 12-15 på dagarna och runt 20 på nätterna..
Men det räcker nu...
Det får gärna återgå till vanlig västkustvinter nu med ett par plusgrader så saker o ting får en chans att tina upp..
Eller ja...helst ska det vara 1 grad kallt...bara precis så att snön inte smälter...för den är ju trevlig..
Men man vågar ju inte önska sig för mycket...
Är egentligen jättenöjd om det bara ville hålla sig över 10 minusgrader..
Nä...nu får jag nog röra på mig lite så man får flyttat runt luftmassorna i huset lite så vämen från elementen sprider sig bättre

Ha det varmt o gôtt..
/Tesa

7 kommentarer:

 1. Din stackare! Jag minns så väl vår sista vinter med den gamla oljepannan. Den klarade inte av att hålla oss varma och när det den vintern var -17 grader där ute så hade vi "samma" temperatur inne fast med ett + före. Bara tanken på att klä av sig för att hoppa in i duschen... Hoppas att ni får lite mildare väder inom de närmsta dagarna / kram

  SvaraRadera
 2. Usch, det har varit bistert de senaste dygnen. Vi blev förfärade igår kväll när vattnet frös till pumpen i källaren, men det gick att fixa med ett löst element, gudskelov. Det är inte kul att smälta snö på vedspisen och tvätta hos grannarna. Men det måste vara extremt jobbigt att ta hand om en massa djur när man inte har vatten.

  Det ringde för övrigt en man till jobbet imorse från Rännelanda och berättade att dom hade -34. Som en sorsts tröst, vad vet jag...

  SvaraRadera
 3. Hihi..skrattade litet när jag läste att värma sig på laptopen... Ja det gör jag med, men den blir varmare på vänstra sidan så högra handen är nästan bortdomnad och jag skriver bara fel.
  Ja vi har också kallt inne! :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Tack o lov för min luftvattenvärmepump.... den körde med tillskott när det var som kallast men annars har den funkat bra.....
  Vill inte tänka på den vintern jag eldade med ved...... finns ju ingen ackumulatortank så när elden slocknade var det snart kallt igen!
  Hoppas ni får upp värmen igen så ni kan
  ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 5. Hej Tesa! Hjälp oss! Vi försöker hitta ett vandrarhem i strömstad men det finns ingenting som är öppet nu på kalla vintern. Vet du något boende därborta? Dottern vill dit för hon ska jobba i norge men tänkte det var billigare med boende i sverige. Det finns bara svindyra hotell. Och då tänkte jag att kanske Tesa vet nåt.... /Knatten

  SvaraRadera
 6. Hej Tesa. Jag har fått nåt av mej på min blogg. /Knatten

  SvaraRadera
 7. Jag menar; DU har fått nåt av mej på min blogg=)))/Knatten

  SvaraRadera