söndag, juli 11, 2010

Med andras ögon...

Det här möts jag av när jag kommer hem...

Vad ser ni på bilden?
Jag vet ju iallafall vad jag ser...Jag ser två sopsäckar som inte kommit längre än utanför trappen, flera par sockar som nån slängt av sig på bänken efter de jagat kvigor över älven...jag ser ogräset i grusgången, en bit vattenledning som nån slängt ifrån sig..en plastbytta...en trasig tidning som nån rensat fisk på...en nästan död kaprifol och en oklippt gräsmatta....en dörr som behöver bytas ut och ettt hus som behöver målas..

Men häromdan så var jag och hämtade ett paket på posten i stan..lantbrevbäraren hade varit och knackat på dan innan men vi var inte hemma..
Så när jag lämnade fram min lapp till tjejen i kassan så sken hon upp...
-"Det var jag som var hos er igår...vilket härligt ställe ni har där! Det var ju som en oas..."

Hon har gått samma väg som jag för att komma till dörren..hon har passerat mina sopsäckar och mitt ogräs..
Såg hon inte det Jag fattade ärligt talat ingenting...
Så när jag kom hem försökte jag ta på mig nån annans ögon...
Och vet ni vad...jag har en jävligt fin trädgård!!
Om man inte letar efter fel...

2 kommentarer:

  1. "ler igenkännande med hela ansiktet" Jag ser detsamma när jag tittar på din bild - en oas! Det ser både charmigt och mysigt ut oavsett om det ligger lite skit och skräpar. Men jag förstår så väl hur du känner. Jag har själv otroligt svårt att förstå vad folk skulle kunna tycka är vackert i min trädgård? Men efter att ha haft en del besökare den senaste tiden så har faktisk inställningen ändrats en del. Jag ser den lite med andra ögon och den förfulas inte så fort någon kliver innanför grinden (som den gjorde tidigare)
    Faktum är att jag förra veckan fick ett erbjudande om att rita och hjälpa till att fixa till en trädgård åt en av makens kollegor - där fick jag mig en tankeställare! Han och frun var här för att köpa perenner av mig och ansåg att om man kunde få till en trädgård som vår på egen hand då hade man känsla för det ( min haka hängde LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGT ner av de orden) Men i efterhand så har jag gått här och tittat och insett att den är nog inte så dum ändå, vår trädgård! Att det sen finns massor kvar att göra är ju ganska naturligt, Rom byggdes ju inte på en dag. Nädu Tesa, vi får allt inse att vi har något vackert här hemmavid både du och jag =) och njuta av det istället för att bara se "fulhörnen" Ha det så gött i värmen / kram gittan (varför är man så självkritisk?)

    SvaraRadera
  2. Sådana små kickar behöver man med jämna mellanrum! Det är alldeles för lätt att bara hänga upp sig på det som är fel och fult. Jag såg samma sak som postkvinnan på din bild, och tänkte inte alls på varken sopsäckar eller strumpor.

    SvaraRadera