söndag, januari 29, 2012

Avdamning...

Nu fick ju jag sådär oföranlett ett bloggämne till..
.-Varför jag färgar mitt hår!!

..och det är inte för att jag tagit illa upp på något sätt för jag har ett ganska avspänt förhållande till den där risbusken jag har på huvvudet..

En "good hairday" i början på oktober för nåt år sen..Jaa...alltså..jag tycker nåt av det vackraste som finns på en lite äldre kvinna är ett hår med gråa stänk...eller för den delen helgrått..
Hade en granne en gång som hade ett hår som var sådär melerat...vissa delar var gråa, andra mörkare och andra delar lite blonda..och hon var så vacker!!
- vill jag åldras!...sa jag då...

Så när jag började få mina gråa hår hade jag inga bekymmer alls...tyckte till o med att det var lite spännande..
MEN...jag åldras inte alls som hon..grannen..
För jag har ett ganska mörkt hår...på vintern..
På sommaren bleks det av solen så jag blir nästan blond..och de där gråa håren märks knappt alls..
Sen när hösten kommer så slutar solen bleka mitt hår med resultatet att jag efter ett tag ser ut som om jag nyss städat på vinden..alltid..
Dvs...jag ser dammig ut..
Min mörka utväxt med gråa inslag ligger som en dammig kalott över mitt solblonda sommarhår...och det är ingen upplyftande syn alls..

Så jag brukar köpa en flaska färg när dammet börjar samlas...sen är jag inte mer fåfäng än att den där färgflaskan har legat där sen i höstas..men det brukar kännas lite bättre när jag väl får gjort det..
Och det brukar bli när jag är riktigt trött på vintern och mig själv och allting annat..
Så igår blev det gjort..


Nu är jag onaturligt mahognyfärgad i hela huvet..ser ut som ett lakan med min vinterbleka nuna till det där röda..
Men...jag är iallafall inte dammig..
Och om ett par veckor kommer solen tillbaka och påbörjar blekningen igen..så blir jag blondin i några månader...
Sen kommer dammet krypande igen..
Och en vacker höst kommer min utväxt vara så grå att skillnaden inte blir så stor...och då!!
ska jag bli silverräv...

(och eftersom jag alltid är BAKOM kameran så hittade jag inga bilder på min gråa kalott..och nu var det ju försent att ta en ny eftersom jag är nyfärgad)

5 kommentarer:

 1. *fniss* dammig? Den versionen har jag aldrig hört. Jag är en typisk hårfärgare med grå botten... /Knatten

  SvaraRadera
 2. Haha, du är allt lite knäpp du :-) Jag kanske skall göra som dig... mitt hårblonderings-slingningskit har legat ännu längre... men man blev ju så extra extra blond när man jobbade i somras :-) Men nu... jo, kanske inte dammig, men lite råttfärgat börjar det bli...
  Förresten så tycker jag du passar som rödhårig så jag tror nog din färgning blev görbra.

  SvaraRadera
 3. "ler stort" Det där med att förändra hårfärgen när "vintertröttheten" är som värst DET känner man ju igen! Jag brukar numera göra lite ljusa slingor(omvärlden ser det inte alltid ens) i mitt blonda hår och den nya lystern får mig att orka igenom februari och mars utan att göra något mer radikalt än så. Förr klippte jag av mig hela rasket istället just under de månaderna för att sedan börja låta det växa ut igen. Frissan hon visste redan när jag bokade tid att nu var det dags igen "hihihi" Ett slingpaket står i badrumsskåpet på vänt... men helst ska jag inte, det sliter så förbaskat när man bleker... Men vi får väl se för dendär farliga tröttheten den har liksom börjat titta fram allt oftare.
  Ha det gött / kram gittan

  SvaraRadera
 4. Ja Katta..du är väl inte så gammal än att du har börjat damma...och ja!! du blev allt väldigt vit i huvvet i somras!!
  Ja röhårig har jag liksom varit med jämna mellanrum sen tonåren så det kan jag ju inte ändra på..hmm...eller om man skulle ta och bli pantertant och färga det blått kanske!

  SvaraRadera
 5. haha, va rolig du är. Jag har de sista åren fått massa grå hår o jag gilalr dem inte, så jag färgar o färgar, mest i naturliga bruna färger, men nu blev jag sugen på nåt rödare. <men min fundering är nu om jag ska göra lite slingor innan i mitt mörka hår, så det röda syns ordentligt. Hmmm, vet faktiskt inte om jag vågar.//helen

  SvaraRadera