lördag, januari 28, 2012

Nystart...

Ja jöss...vad säger man...här har varit totalt bloggstillestånd lääänge...
Vet faktiskt inte varför..
Det kan vara vintermörkret kanske...här finns ju inget ljus i tillvaron och några dysterbloggar blir ju ingen upplyft av..
Men nu känns det som om det går mot ljusare tider iallafall...eller så är det snön som gör det..
Fast solen kommer till mig också om ett par veckor så det GÅR mot ljusare tider..

Ja sen sist har jag börjat om då..med "En ny"
Distanskursen i Odling som jag hittade i våras...jag kom in och började häromveckan
Spännade att börja om och träffa en massa nya människor med brinnande intresse för grönsaksodling..de andra utbildningarna har ju varit mer inriktade på andra delar inom trädgård så där har inte varit så många "grönsaker"Man träffas 3 dagar i månaden och sen är det hemstudier som gäller..lite jobbigt att komma igång måste jag säga...man är kanske lite skoltrött egentligen..
Jag var skoltrött hela tonåren så jag borde känna igen symptomen..men nu har man ju inte tid att "vôdda" bort tiden längre..åren o de gråa håren förökar sig ju lavinartat..
Så det blir väl till att ta sig i kragen och öppna lite böcker..har iallafall sått lite frön som vi fått som "hemläxa"..
Vi har sått frön från 1-,2- och flerhjärtbladiga växter som vi ska studera ingående under groningsprocessen och framåt och föra anteckningar om..
Så nu behöver jag inte vänta på att det ska synas nåt i krukan innan jag ska undersöka..utan jag SKA gräva upp frön och se om det händer nåt :0)Ska försöka ta mig i kragen och gå igenom mina egna fröer också nån dag...för jag måste ju odla för skojs skull också..
Men det får allt bli bara för skojs skull i år även om man tänkt sig mer proffsodling i framtiden...men att plugga och jobba samtidigt i sommar räcker nog..och blir över..
Och nu närmar sig ju faktiskt arbetssäsongen med stormsteg också...bara två månader kvar innan det drar igång på allvar..och förhoppningsvis blir det en del beskärningsjobb dessförinnan..
Herregud var fort tiden går...tro man kan stoppa den lite om man färgar över det där gråa med hårfärgen som legat i badrummet sen i höstas och väntat...på att jag ska få tid..
Fattar ingenting...jag borde ha all tid i världen både till att blogga och att färga håret när jag går hemma och skrotar..hmm..

Ha det gott...nu tror jag faktiskt jag ska ge den där hårfärgen en chans..

4 kommentarer:

 1. Kul att lära sig lite nytt! Min gamla moster hade ett väldigt bra uttryck; "När man inte är nyfiken längre, då är det slut!"
  Men du, varför inte låta håret växa ut och blir grått - det kan bli riktigt snyggt.
  TREVLIG HELG
  önskar "silverräven" Susie

  SvaraRadera
 2. Du är då rakt inte ensam om att ha långt mellan inläggen, lusten att skriva och frågan om VAD man ska skriva om i vinter har varit minimal. Men man kommer väl igen, med ljuset som du säger =)

  Jag får väl köra en runda skitsnack till för att klargöra vad det egentligen är i en såndäringa påse...

  Färga håret... jag kan hålla med Susie om att låt det växa ut och vara grått, mycket snyggt många gånger MEN det är ju lätt för mig som är blond att säga så. Jag vet vilken skillnad det är på att ha mörkt hår som blir grått och på att vara ljus - milsvid skillnad. Min make var korpsvart då.. nån gång.. förr... Idag är han skitsnygg i sitt snart helgråa hår men tanken när det börjar... då är det en fördel att vara blond, det syns ju inte alls lika tydligt. Gör som du känner för, jag tror att det är viktigt att man trivs med sig själv. Gör man det så brukar allt anant också kännas roligare/lättare.

  Långrandig blev jag visst men snacka har jag alltid varit bra på "hihihi"
  Ha en go kväll / Kram gittan (nu ska jag "titta till" våra spel)

  SvaraRadera
 3. Åh., låter intressant att lära sig nya saker. Och att så o kolla grodder är ju lite spännande. //helen

  SvaraRadera
 4. Välkommen "tillbaka"! Det låter som en spännande utbildning. Vinterdepp är fullständigt normalt om man älskar odling. Fast idag när solen skiner känns det som om det finns hopp om en vår.
  Tänker fröken Dill

  SvaraRadera