onsdag, mars 20, 2013

Omstart..igen..

Ja denna gången tänker jag inte lova att jag ska bli flitigare med att blogga men jag kanske kan komma mig för ibland i alla fall..
Näe..min omstart är nåt helt annat...jag får nog ändra i min profil här för nu har jag tagit ännu ett stort steg. Resan från att mjölka kor till att jobba med trädgård fortsätter nu med att att jobba med människor..
Jag gör en helomvändning och börjar jobba inom vården för första gången i mitt liv..
Skickade in en ansökan till omsorgen för en dryg vecka sen ..var på anställningsintervju i går förmiddag och började introduktion på arbetsplatsen i går kväll..
Man får inte låta gräset gro under fötterna inte..
Jag är fortfarande lite chockskadad..
Det är främst ett sommarvikariat men det finns stora möjligheter att få jobba ganska mycket som timvikarie både före o efter..

Vadan denna kovändning då?
Ja..jag har funderat på det ett tag..jag har varit så attans trött när jag kommit hem från jobbet på Svensk markservice så jag har inte haft nån lust att greja i min egen trädgård över huvudtaget...
Och när vi inte fick avtalet med kommunen efter en ny upphandling så fick jag ju en spark i baken att börja söka nåt annat..

Så nu hoppas jag att jag ska komma hem från jobbet och ha jättelust att köra fingrarna i myllan här hemma och förhoppningsvis komma igång med min grönsaksodling i lite större skala..
Ja bara det blir vår då..
Men tills dess får jag förodla inomhus..mina aningen sent beställda fröer kom idag så i morgon blir det att dra fram sålådorna...äntligen!!
Och det känns alldeles perfekt att kombinera odling med nya jobbet...
Timvikarie när det är som mest att göra på våren...sen mitt i sommaren när det är lite lugnare så jobbar jag heltid och så i höst när man kan behöva lägga lite mer jobb i odlingen igen så går jag på timmar igen..

Det är ju som det var meningen!
Eller hur??

1 kommentar:

  1. Grattis till nya jobbet, tror att det kommer att passa dig perfekt! Även vårdarbete kan ju vara fysiskt ansträngande så lär dig så mycket som möjligt om hur man ska lyfta smart och bete sig så att man inte felbelastar någon kroppsdel så ska det nog gå galant och du kan komma hem till trädgården full av energi och entusiasm!
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera