onsdag, januari 02, 2013

Frid och fröjd? i Mitt gamla hus..

 

Nu har jag gjort av två dagars julfirande, födelsedagsfirande och nyårsfirande här hemma..och så har man varit iväg ett par gånger hos tjocka släkten däremellan...det har varit en intensiv vecka..

  


Nu sänker sig nån sorts frid över huset och jag kan landa i soffan..och stanna där ett tag..trodde jag ja..
Sent igår kväll plockade jag fram garn o stickor..att sticka är nåt av det mest avkopplande jag vet och nu var det längesen..
Men efter nån timme började ögonen gå i kors och det blev fel hela tiden så efter femtioelva "omtagningar" så la jag ner...och gick och la ner mig med...
Hade tänkt att efter god natts sömn få tillbringa en stor del av denna dagen i soffan och sticka..men jag fick lägga ner både det och mig själv idag igen..
Det här var vad jag hittade när jag vaknade idag..Vad jag inte hittade var femte stickan..så jag har legat på alla fyra större delen av förmiddan och letat sticka..jag har sökt med ljus o ficklampa i varenda golvspringa och under varje möbel men de enda stickor jag har hittat är dom jag fått i knäna...
 
Vi har nämligen fått två nya "herrar" här i mitt gamla hus ..inte alltid så lugna o fina som när de vilar i fönstret under min adventsljusstake..den är f.ö fastbunden...Men...döper man sina kattungar till Ronny o Ragge så får man väl skylla sig själv antar jag..Så här i efterklokhetens ljus så vete sjutton om jag skulle skaffa två kattungar på samma gång igen...de har alldeles för roligt!!
Men å andra sidan så är det ju en fröjd när man tittar på dom också..till en viss gräns dock..

Det har gått åt en del porslin, tapeter och annat...inte minst snorpapper..
Jag är ju allergisk mot katter men det gick bra med våran förra katt Ravelli så länge jag höll mig till "se men inte röra"..
I början var den regeln väldigt svår att hålla sig till med dom här två men jag har blivit tvungen...för det räcker mer än nog med att de far runt här och yr katthår runt sig för att jag stundom ska snörvla och snora och nysa så att de far runt ännu värre i rena förskräckelsen..

Så vi har börjat vänja dom vid kortare utomhusvistelser även om dom inte alls gillar det men framåt våren får dom nog bli mer utekatter..men till dess...AAATTJOOO!!

Nu önskar jag er ett alldeles förfärligt GOTT NYTT ÅR..så ska jag gå och släppa in mina små monster som piper högljutt utanför dörren..
Nu var friden slut..

5 kommentarer:

 1. Hahaha... vilka härliga små busfrön ni skaffat er. Även här är stickorna försvunna! Jag fattar inte var jag lagt dom! Alla är borta och jag har många! Passade på att leta efter dem en gång till igår när jag letade efter minstingens bestick (dom kan hon ju behöva nu när hon flyttat) Men det verkar inte bättre än att jag tvingas köpa nya, både stickor och bestick. Ha en bra dag / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. de är ju vansinnigt söta, kattungarna, men busiga så det förslår ser jag. Lite våghalsigt kanske att skaffa fler katter när man är allergisk? Vet inte om det är med kattallergi som med hundallergi att det är främst saliven som framkallar allergiska reaktioner hos oss människor (alltså inte hundhåren i sig). Tyvärr slickar sig katter intensivt och de är troligen impregnerade med allergener så det blir väl bäst att göra dem till utekatter trots allt!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. ah jag var också allergisk tror att det är skillnad på vilka katter man tål .Eftersom jag också flyttade till ett gammalt hus känns det alldeles nödvändigt med en katt,jag skulle inte vilja hålla på med fällor .Även om jag i början tyckte att spisarna var husets själ så har det vridits över till att jag alltmer ser katten som ger huset en extra själslig dimension;)

  SvaraRadera
 4. The Christmas Tree is so beautiful, even if the christmas is over I can still feel it!

  Zero Dramas

  SvaraRadera
 5. Men alltså shit vilka söta bilder! Kattungar är ju alltid söta så det behöver jag inte säga... Och vilken tur att ampelliljor tål allt!

  SvaraRadera