söndag, mars 13, 2011

Min längtan..


Jag glömde nåt förra året…och det har jag lidit för hela vintern..
Jag hade ju lite fullt upp med skola, praktik o kossor så jag glömde helt enkelt att sätta purjolök och lök..
Tycker jag bär hem från affären varenda gång jag är där men det är ändå alltid slut :0(
Så i år ska det sättas massor!!
Purjolöken är redan på gång i sina krukor..och jag ska ABSOLUT inte missa att köpa sättlök..

 

Jag riktigt längtar efter att få jord under naglarna igen..dom är oförskämt välvårdade just nu..inga sorgkanter eller skitiga valkar nånstans..
Längtar efter att få peta frön i marken…
Vänta på de första små livstecknen..
 


Längtar efter att få vattna och rensa ogräs…ja, jag ser faktiskt fram emot att få rensa ogräs..det är en ren fröjd jämfört med att skotta snö..
Och känslan sen att få beskåda underverket när små späda plantor blir till…
..enorma gröna monster som breder ut sig och täcker allt som kommer i deras väg...


Och mitt i allt det där gröna finns dom…belöningarna..

Och dom kommer i massor…i alla former o färger…
bönor
majskolvar 

Men det värsta är väl att när dom där belöningarna väl kommer…då är det nästan slut på det roliga..frosten slår till och ger en otäck förvarning om vinter..igen…brr..
Och DEN ser jag inte fram emot….
frusen bönplanta 

Detta inlägget tyckte jag passade alldeles utmärkt i Hagebloggers tävling på temat “Vad gleder du dig til i hagen i år”
Varför inte delta du med…men det brådskar…tiden går ut i morgon tror jag…

14 kommentarer:

 1. Ååh vilka bilder! Din potager eller grönsaksland är ju så snyggt! Du kan väl komma o säga vad jag skall göra med mitt för jag börjar ledsna på det :-( Det riskerar att bli en lund eller något annat jag brinner för just nu ;-)
  Nu skall jag kolla länken!

  SvaraRadera
 2. Man blir såå sugen du prickar verkligen mitt i. Underbara bilder. Satte bara lite potatis och lök ifjol men de ville sig inte, konstigt för det är ju så enkelt med lök men jag skyller på sniglarna för de var där och knaprade på blasten så fort jag vände ryggen till. Potatisen satte Mats i byttor och de blev superfina men det blir ju inte så mycket men vi åt dem under andakt med salt och smör. Ha de CK.

  SvaraRadera
 3. Herlig å lese om hagegledene og forventningene dine :)
  Og visst har du rett, det ER bedre å luke enn å måke snø, hihi

  Takk for at du deler!

  SvaraRadera
 4. Åååhhh... undebara bilder! Jag har nyss skolat om tomatplantorna, sått basilika, chili och lite annat smått och gott - de ätbara sådderna ger mig mest glädje, resten kan nästan kvitta. Hoppas vi får ett gott skördeår och en låååååååååååång säsong efter de senaste två alltför långa vintrarna / Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Det ÄR härligt att odla grönsaker...håller med Gittan i att det är de ätbara sådderna som glädjer mest..
  Och Katta...du får inte göra lund av allting...då kommer du ju att ha en skog sen!! Du måste ju ha nånstans att odla rovor ;0)

  CK..du kanske skulle göra som jag har gjort...bäddar med grus runtom..Jag har ju inga sniglar så jag har gjort det bara för att jag tyckte det var praktiskt men det skulle kanske funka..

  SvaraRadera
 6. Hej! Så roligt att du har hittat min blogg - det gjorde att jag hittade din och jag gillar verkligen det jag ser! Anmäler mig som följare! Ser att vi har många gemensamma intressen och att du är mjölkbonde gör ju inte saken sämre...
  Ditt inlägg påminner mig om att jag måste så purjo bums!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Synd att du missade din sådd.. men så blir det ibland om man har för mycket runtomkring.. =). Du Antikladan.. ligger mellan Trollhättan och Lilla Edet.. mot Göteborg alltså, om du skulle ångra dig.. =).. Längtan efter sommar o sol, rensa i land om o om igen.. ja det är livet de eller hur?.. Ha det gott/Monica

  SvaraRadera
 8. Hei, så morsomt å finne deg. Jeg er selv 40+ og er under omskolering til gartner. I dag skal jeg prikle mine purreløk. Har tenkt å teste om de trives i pluggbrett.

  SvaraRadera
 9. Vilket underbart inlägg Tesa! Njuter i fulla drag. Lök kan man verkligen inte få för mycket av.
  Tyra

  SvaraRadera
 10. Skall inte du vara med i min lilla samling KGB- Kitchen Garden Bloggars? Om ja så får du skriva en rad om dig och dina odlingar, zon etc. Skicka den till min mail tilltyra@gmail.com så lägger jag till dig på bloggen KÖKSTRÄDGÅRDEN.

  SvaraRadera
 11. Vilka fina trädgårdsland med takpannorna! Jag visste väl att gamla takpannor var användbara till något, de är ju så vackra! Ditt inlägg med dina fina bilder fick mig att inse att det faktiskt måste vara tid för lunch!

  SvaraRadera
 12. Hej Tesa!
  Åh, vad roligt det är att följa din blogg. Se vad som händer och vad ni gör under utbildningen. Jag själv har skickat in ansökan till drift och anläggnings ledare i ute miljö, i dingle. Och hoppas på att komma in, så jag får börja nu till hösten.

  / Elin Sjöberg

  SvaraRadera
 13. Eva: Tack, du ska veta att jag hade de där takpannorna läänge innan jag kom på vad dom var till för ;0)

  Elin: Jag är väl inte så bra på att skriva om vad vi gör, kanske..kunde ha varit mer..
  Lycka till...hoppas du kommer in, det är rasande roligt :0)

  SvaraRadera
 14. Tesa i morgon skall jag vara ledig och då lägger jag till dig till KGB. Jag tar ett foto från din blogg som får symbolisera Tesa och din trädgård.
  ;-) Ha det gått, kram Tyra

  SvaraRadera