måndag, december 12, 2011

Ekojulpyssel..


Sådär strax innan första advent så fick till o  med jag till det där med pyssel..
Ja det var ju tack vare att trädgårdstanterna hade bestämt att vi skulle göra nåt sånt på våran träff..
Och i brist på förberedelser...jag kommer ju alltid på att jag ska göra sånt här i sista minuten..så gäller det att improvisera..
Så..jag hade hört att nån gjort kransstommar av tidningar och gladpack..så det packade jag ner..
Granhäcken fick en liten (välbehövlig) trimning i ett hörn och jag tog några långa pinnar från kornellen och sen gick jag på jakt efter tänkbara dekorationer i trädgården..

Och några enkla alster blev det av det..

Ett lite knäckt hjärta av kornell med vintergröna ..
Väldigt enkelt…
IMG_4912

Testade att göra kransar av kornellen också och det gick bättre än jag trodde…lite dekorationer på de här så kan det bli nåt…

IMG_4913

Det var iallafall mycket lättare att sno ihop såna här än jag trodde..den längst fram gjorde jag bara för att pinnarna skulle vara lättare att bära med sig..så den är inte ens “gjord”..den bara blev..


Och det där med tidning o gladpack funkade faktiskt riktigt bra..jag tog två tabloid tidningar och la på diagonalen lite överlappande…sen rullade jag dom diagonalt till en korv..
Den blev ju tunnare i båda ändarna så dom la man omlott när man band ihop korven till en ring..
Sen klädde jag den med gladpack..med det är säkert lättare att göra innan man binder ihop korven..hmm..för det var lite bökigt..gladpack har ju en viss förmåga att leva sitt eget liv..

Sen klädde jag iallafall ringen med granris och plötsligt hade jag en krans..


krans 

På kransen satte jag lite krafs från trädgården och istället för kanelsstänger som åkt över halva jorden så tog jag lite ihopakrullad näver från vedbacken..och som band tvinnade jag till en “mattefilla”

Nu har kransen hängt på dörren i åtminstone ett par ösregn på tvären..och den är fortfarande en krans så det funkade uppenbarligen med tidningarna..

Kändes faktiskt riktigt bra att göra nåt av sånt som varken kostat min plånbok eller miljön nåt..ja det skulle vara gladpacken då..
Allt annat var antingen gratis eller återanvänt..till med ståltråden var en gammal rest sen makens dagar som biodlare..
Kändes både ekologiskt och ekonomiskt…och det känns ju alltid bra!

8 kommentarer:

 1. Ser jättemysigt och fint ut oxå :-D

  Gullvi

  SvaraRadera
 2. Vilka fina kransar/dekorationer!
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera
 3. Jättefina dekorationer:))
  Lillian.

  SvaraRadera
 4. Superfint!
  /Marie

  SvaraRadera
 5. Hmm,ser ju jättebra ut ! Kanske det finns hopp för mig med då . . . /Katrin

  SvaraRadera
 6. Ska nog plocka med mig en del lingonris och enris och annat ekologiskt när vi åker till landet för att hämta gran åt yngste sonens familj som står för julafton i år - själva avstår vi som vanligt gran eftersom våra jättehibiskusar inte mår bra av dem.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Kul att hitta hit. Vad kul att jobba som trädgårdsmästare. Ibland känns det som om jag skulle kunna anställa en på halvtid. Jag har så många projekt som aldrig blir färdiga liksom.
  Lingonris är så fint.
  Ha en fin jul.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Hallå, har du inget att berätta sedan jul? Saknar dig lite här i bloggvärlden... Kviger eller någe dritt har du väl att fota?

  SvaraRadera