onsdag, juli 08, 2009

Det här med baddjävlar..

Hmm...man borde tycka det är toppen att bo på västkusten så här års antar jag..
Det är ju många som längtar hit hela året..
Jag är bara glad att jag bor några kilometer ifrån havet..och på "fel" sida E6...för här är det ganska lugnt...
Värre är det om man ska hälsa på sin dotter i stan...kvällar går kanske an för då kan man hitta en parkering några hundra meter ifrån kanske...men mitt på dan får man gå lååångt..
Stan svämmar fullständigt över av strosande turister och köpgalna norrmän...och som ortsbo med ärenden att uträtta i stan ibland så blir man mest frustrerad...och stressad..
När det hasar en lång rad med semesterlediga över gatan och en annan har bråttom som sjutton..AARGH!!!
Sen kommer de där strosande hasande människorna ut på landet och hamnar bakom en traktor...och då minsann är de så stressade att de riskerar livet för att komma förbi...tutar och och bär sig åt..och jag har iallafall inte tutat på en hasande turist ännu!
Det finns till o med idioter som sätter igång att tuta och försöka ta sig igenom en koflock som ska gå över vägen....då är det skottpengar på dem alltså!!

Folk kan betala miljontals kronor för en liten husekula med utsikt över böljan den blå...trots att det luktar rena dyngan från lerorna när det är lågvatten, rutten tång är ingen höjdare och måsar som sätter igång och skräna och skrika tidigt på morgonen..men det är höjden av lycka och lyx...Har man däremot utsikt över gröna böljande fält..då tål man inte att luktar skit ett par veckor om året eller att det bräker ett par får bakom häcken när man grillar på kvällen...det är en olägenhet som kan dras upp i den ena högre instansen efter den andre..
SUCK!!
Kan det vara så att man inte KAN ändra på det där med lågvatten och måsar men bönder däremot...de kan man kanske tvinga att anpassa sig...

Ja det här är ju en beskrivning mest av hur man upplever baddjävlarna som "inföding"...
Sen finns det ju sommargäster också..
Det är en heeelt annan sak...

6 kommentarer:

 1. Du har min djupaste förståelse. Jag jobbade inne i Strömstad några år på 80-talet. Min arbetsplats låg uppe på Karlsgatan och det gick att parkera bakom huset, upp mot skolan. Men sen gällde det att det var gångavstånd till platserna jag skulle besöka under dan. Så det blev en del motion på den tiden. Fast jag försökte ta semester i juli och njuta av lugnet där vi bodde, på andra sidan E6-an. Det här var ändå på 80-talet, innan norrmännens köpgalenskap hade tagit över helt och hållet.
  Det måste ändå vara en viss tröst att veta att traktor vinner över badjävelbil. Den är mycket, mycket tyngre.

  SvaraRadera
 2. Jag trodde först att du drog all över en kam. Men visst är det skillnad på badjävlar och turister. Vi har lite av den effekten här med. Men värst är det då när de spelar Masters (eller vad det är) på Barsebäck. Försök ta dig ut till havet då bland dessa stressande j-la 08:or! Nu är ju inte alla 08:or såna (har trevliga släktingar där) men det är ju de som gör väsen av sig som man kommer ihåg. Under golftävlingarna badar vi INTE i Barsebäck numera. Sen har vi ju "lyckan" av att ha fått en egen fin golfbana på orten så nu har vi dom även i byn =( Jag kan ju inte förstå vitsen med att stressa när man är ledig och ska ha det lugnt och skönt... Nästa vecka påbörjas semstern för vår del och då ska det definitivt inte tutas på traktorer ;P

  SvaraRadera
 3. Haha, just nu är det tennisvecka i Båstad. Behöver jag säga mer? Enda vägen hem från Norrviken på dagarna går rakt igenom stan. Det är bara att krypköra på ettan med ena foten på bromsen, för det vimlar av folk som går rakt ut i gatan, som parkerar lite si och så och smäller upp dörren rakt ut framför bilarna, bilister som försöker vända mitt i smeten osv. Hemresan tar nästan dubbla tiden mot när jag åker dit på morgonen (kvart i 7). Då är det lugnt minssann! =)
  Men det är ju en ganska kort period det gäller, det är bara att stå ut och försöka hålla humöret uppe.

  SvaraRadera
 4. Gittan: Badat vid havet har jag gett upp för många år sen...det gick inte att hålla ordning på fyra ungar i ett myller. Vi brukar åka inåpt land i stället till min barndoms sjö..jag är mer sötvattenfisk..

  Helen: Här håller det på ett par månader..sommarlovet ungefär med en topp nu i juli...husbilar och husvagnar som ska ta sig fram på gator som är trånga bara med bil..Men lugnt är det aldrig för vi har norrmännnen och varje fredag är det helt galet igen..
  Och norrmäns bilkörning ska vi inte tala om...ojojoj

  SvaraRadera
 5. Ja, jag tror att Strömstad är värst. För folk irrar runt med något vilt i blicken och letar efter Systembolaget och andra ställen där man kan HANDLA.Eller parkera billigt och länge för att ta båten ut till Koster. I Grebbestad och Fjällbacka och Hunnebo är dom mer för att turista och se sig omkring. Enligt min enkla iakttagelse... Smögen vågar jag inte sätta min fot på i juli.
  Orust är helt okej. Men så bor jag också på "rätt" sida om vägen.
  Du borde verkligen försöka få till en semester!

  SvaraRadera
 6. Hmmm, undrar vilken kategori jag kommer att tillhöra ;) Förhoppningsvis inte baddjävlar men jag ska troligen besöka just Strömstad men först efter den värsta turistströmmen lagt sig, sista veckan i augusti. Så helt lugn och ro får ni inte i alla fall... Min svägerska (som bor i Norge *ler*, men hon är svenska)har en stuga i Strömstad som vi ev ska få låna då. Har aldrig varit där så jag hoppas att det blir av. Men jag lovar vi kommer dit för att njuta och koppla av och kommer inte att tuta på varken kossor eller bilar. Ha det gott. // Peter

  SvaraRadera