torsdag, juli 23, 2009

Min årliga ångestattack...

Usch..jag gillar inte min trädgård alls just nu...
Visst...det blommar och grönskar lite överallt men det finns ju ingen ordning över huvud taget..
Jag skulle behöva gräva om mängder av rabatter..hmm..om man ens kan kalla dom det..
Tycker mest det är hopsamlingar av växter i en salig röra...
Min "knö ner växter där det finns plats"strategi funkar inte längre...fel färger ihop kan jag leva med men en massa växter som har gått ut för att de inte trivs och växter som inte alls har den storlek man inbillade sig gör att det inte finns nån helhet alls..
Spret, spret, spret..och överallt en massa ogräs..hemska ogräs som tistlar, nässlor, kvickrot och revsmörblomma plus alla de där andra..
Suck!!Och hur ska jag hinna göra nåt åt eländet?
Den här lerjorden gör det ju nästan totalt omöjligt att göra nåt...gräva är antingen stenhårt för att det är torrt eller svintungt för att det är blött och ogräset som man lyckas få ur backen lämnar alltid nån liten rotbit kvar att överleva med..
Dessutom har det man väl fått upp en lerklump med sig som gör att det inte torkar ihjäl i första taget heller...
Blää....nu är jag tje på´t..

Och skolan börjar om en knapp månad och jag kommer inte att ha tid att göra nånting i höst är jag rädd..det är ju på hösten jag brukar få tid över annars..

Aaargh!!
Tror att jag håller på att få lite panik faktiskt..
Och nu regnar det också...
Jaja..man kanske skulle ta och PLANERA lite innan man ger sig på nåt iallafall...
Suck..jag är värdelös på att planera sånt...fast DET kanske jag kommer få lära mig i skolan...

Ha det gôtt..
/Tesa

3 kommentarer:

 1. mamma då :( jag tycker det är finare i trädgården än någonsin, och det ser i allafall organiserat ut!
  och jag tror det kommer bli jätte skönt för dig att börja plugga igen!!! Du får komma och dricka kaffe och beklaga dig när du bli föt tje på allt!! Kram kram!

  Dottern

  SvaraRadera
 2. Åh, ska du börja skolan? Lyckos dig! Jag visste ju att du kom in men trodde inte att du tackade ja. Jag kom ju INTE in men det är inte nå´t att göra åt det, mer än att söka än en gång nästa vår.
  Såna ångestattacker får nog de flesta emellanåt. Planering vette sjutton om det är något bra. Jag hade ju ritat och planerat hela planteringen i datorn till den upphöjda rabatten . Men... inte fasen sätter vi växterna efter den ritningen =) Det blir kanske till att gräva om hela rasken när ångesten infinner sig. Tat lugnt vännen och njut av din trädgård för den är vackrare än du tror!
  Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Tesa vännen, gissa hur MIN trädgård ser ut! Jag som numera vet mycket mer om trädgård, hur det SKA vara, har en totalt igenväxt djungel. Att tänka sig att det bara fanns en uppgrävd leråker här för tre år sen är minsann inte lätt... Men du, det får man ta.... man kan iaf njuta av frodigheten =)
  När du börjar plugga får du ännu mindre tid, men om man gör något man verkligen trivs med spelar det ingen roll. Jag tror att du har gjort helt rätt val, och hoppas din ångestattack snart går över igen. (Och du ska nog inte läsa mitt senaste inlägg på min andra blogg.....) =)
  Kram Helen

  SvaraRadera