måndag, juli 13, 2009

Vad nytt under molnen?

Tja...här händer inte så mycket...även om det kanske egentligen händer en massa..
Kor med kalvningsförlamning, kalvar som inte äter som de ska, bygge av kalvningsboxar, lera, lera, lera...
En ko fick vi slakta för hon fördärvade sig när hon försökte resa sig med kalvningsförlamning så i torsdags vi stod och styckade kött en hel natt..kom i säng klockan fyra på morgonen..
Men det är liksom bara lite vardag för en annan fast kanske en del i extremformat..men det tar tid..mycket tid när saker och ting inte riktigt flyter på normalt så jag har inte orkat blogga ..har inte riktigt veta vad jag ska skriva om heller..

I trädgården hander inte så mycket mer än att ogräset och gräsmattan växer..blommorna har regnat sönder eller ligger ner ner..
Innan slokade det av torka..nu slokar det av väta istället..

New Dawn är iallafall fall fin för tillfället..



Nu verkar väl vädret vara på gång att stabilisera sig lite igen iallafall så nu kanske man kan får nåt gjort ute också..
Lite har jag gjort idag med..klippt mig en gång genom buskarna som har gjort mig dyngsur varje gång jag försökt passera till växthuset mellan regnskurarna...



Jag har rensat undan lite ogräs...eller jag menar mycket ogräs....under berget borta under eken och fått fram mer av den mossiga bergväggen som det växer stensöta på..

I en sälg i förgrunden slingrar Codonopsis pilosila som kommer få vackra vita klockor så småningom..

Jag blev lite inspirerad av den Japanska trädgården i Helsingfors som dom visade bilder från i Strömsö häromdan och funderade lite på om jag inte hade nånstans där det skulle kunna bli sådär kalt woodlandaktigt..det blev inte så stort men effekten blev nästan rätt iallafall..

Det behöver inte vara mycket för att vara vackert..ibland är det lite som gör det hela..
Och med lite hjälp på traven så är naturen en helt otrolig designer..


Det tog inte långa stunden att röja undan där så jag är jättenöjd med resultatet..satte ner ett par plantor med spetsmössa som ska få sprida ut sig lite..men inte för mycket..
Inte som rosenplistern som har bildat ett hav..den får nog tuktas lite..
Men den luktar ju så illa att hantera så det bär en lite emot..

Ha det gôtt alla..
/Tesa

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att det ser riktigt mysigt ut där. Som en bit underbar natur / gittan

  SvaraRadera
 2. Det är samma här. Händer väl egentligen en hel massa saker, men inte så mycket att blogga om...
  Men med lite uppehåll så kanske det kan bli lite gjort i någon av mina trädgårdar =)
  Ja, idag har jag ägnat en del tid vid växthusen; kollat över om det behöver vattnas, skördat potatis, klippt ordning på vinrankorna och rensat mer än halva potatislandet. Känner mig jättenöjd! Och fortsätter nog sen när jag fått i mig lite mat.

  Mysigt det ser ut där i ditt lilla woodland!
  Och New Dawn - den är ju bara sååå fin!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Så snyggt det blev.... det gäller o se möjligheterna i det man har.... har börjat tänka om lite i min stora halvcirkelsrabatt, en del partier är väldigt skuggiga i den.... får se vad det blir....
  Låter dramatiskt med kossorna, men det är väl så livet på en bondgård är... liv o död....
  Ha de´ gôtt i väntan på solen
  Nina

  SvaraRadera
 4. New Dawn är en fenomenal ros. Om det regnar för mycket så ruskar den bara av sig lite gamla kronblad och sen kommer den med nya perfekta knoppar och blommor.
  Du har en dramatisk vardag du! Det är inget litet ansvar att leva med djur dygnet runt.
  Själv har jag en man med lunginflammation och 40 graders feber och det är lite läskigt det också. Det är lätt att bli hypkondrisk och börja se skräckscenarier...

  SvaraRadera