onsdag, juni 17, 2009

Hänt i veckan..

Ett par ganska trevliga dagar har jag bakom mig nu...
Måndag fick jag gjort en hel del ute...jag planterade ut så mycket plantor jag kunde som stått i växthuset och kunde äntligen flytta ut hyllan så jag kunde sätt in en stol igen..

Sånt som jag inte riktigt fick plats med på friland har jag satt i lite större plastkrukor i ett hörn av växthuset och dolt dom med en av mina gamla brädor som jag grävt loss i före detta örtagården..
För plastkrukor är inte vackert..

.

Så grävde jag en liten rabatt vid min portal och planterade ett par vindor, en överbliven gurkplanta och lite andra "skräpplantor" som förhoppningsvis kommer sig..
Rabatten ska grävas större sen och knytas ihop med en annan och tanken är väl att plantera en klätterros på denna sidan också...på andra sidan portalen har jag ju New Dawn..


Och till middagen åt vi av årets skörd...rädisorna börjar bli skördeklara..
Mums!!


Igår så var jag i stan hela dan..fikade med Johanna och Aline och ett par av Johannas kompisar..
Sen kom vi på att vi skulle sticka inom och hälsa på syrran..händer alldeles för sällan..
Att hon dessutom råkade fylla år var ju bara ytterligare en anledning (vi brukar inte fira varandra) ..så vi åkte och köpte en blomma och våldgästade..
Jättemysigt..tror jag alla inblandade tyckte faktiskt!!
Ibland blir det där spontana bara såå bra..synd att man så sällan tar sig tid till det..
Får bli bättring på den fronten..

Denna dagen ska jag tillbringa med att rensa ogräs tänkte jag..ganska kontemplativt om man bara har tid..och det har jag väl för jag är i stand-by läge igen..
Och det är inte alltför ansträngande så jag orkar med lagårn ensam ikväll igen...


Ha det gôtt...
/Tesa

3 kommentarer:

 1. De här raderna känner jag igen ;)
  Men kan inte låta bli att kommentera ändå... ;)
  Å du, ta mig gärna på orden och kom upp och hämta ett gäng lerkrukor, jag lär ha så jag klarar mig ändå!!! Bara skönt om det lättar på trycket lite! (gärna så snart som möjligt ;)
  Och kanske har du nytta av lite trasiga med... Kruk-kross... DET har jag oxå så det räcker och blir över!

  Hejs svejs!

  SvaraRadera
 2. Här händer det saker minsann! Skoj att få lite gjort och fint ser det ut att bli. Jag hoppas du får en skön midsommar / kram gittan

  SvaraRadera
 3. Oj vad du har jobbat på! Ställningen för bönorna- eller är det ärtor?- är riktigt imponerande. Den ser rejält stabil ut. Förra året tröttnade jag på alla rangliga ärtstöd som jag har åstadkommit genom åren av sly och grenar och sånt, och köpte istället en metallställning på Bauhaus. Men den är inte heller särskilt stadig när ärtorna blir höga och västanvinden tar i.
  Jag får nog gå en snickarutbildning...
  Trevlig midsommar!

  SvaraRadera