lördag, januari 10, 2009

Välkomna till Mitt gamla hus...

En blogg jag tänkte ägna åt våra försök att få ordning på vårt hus men förmodligen blir det en massa annat också eftersom jag ofta lider av skrivklåda.
Jag har sen drygt ett år en trädgårdsblogg: Uti vår hage... där jag tänkte försöka hålla mig till mer "till ämnet"
Men nu var det ju denna bloggen det skulle handla om..och mitt gamla hus. Jag säger "mitt" eftersom det är jag som "bestämmer vart skåpet ska stå" där om man säger så...en rätt jag tagit mig till följd av att jag brukar få flytta runt det eventuella skåpet alldeles på egen hand utan hjälp av gubben...

Vårt hus är byggt 1837..tror vi..eftersom det årtalet finns inristat i en bjälke på vinden.
Vi har haft huset i sjutton år men har inte haft tid och möjlighet att göra några större renoveringar då vi har en gård som kräver sitt och vi har haft fyra vilda barn i huset. ..nu är dock barnen stora och har börjat flytta ut så det blir lättare att flytta runt och ta hand om rum efter rum...
När vi flyttade hit var badrummet det första vi gjorde nåt åt men det börjar bli hög tid att göra om det.
Köket gjorde vi om i panik efter en fuktskada för några år sen men det blev inte särskilt bra så det står också högt på önskelistan att göra om igen.
För övrigt så är väl tanken att vi ska försöka ta fram gamla trägolv, byta ut lister, dörrar och innertak och försöka återställa husets gammaldags charm som försvann med linoleummattor och gabondörrar.
Vi får väl se om vi lyckas...vi har inte några större kunskaper om det här..inte särskilt mycket tid och ganska dåligt med pengar...men jag har iallafall LUST!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

 1. Du har hittat hit, välkommen. Jag vet att du inte är så mycket för halsband men du kan ju alltid ge bort det till någon.
  Jag har en tävling hos mig, tryck på mitt naman så kommer du tillAllt kan grönska där finns en länk på sidan - så kanske du vinner ett halsband jag gjort.
  MB

  SvaraRadera
 2. Hallå där, trädgårdskompis! Ser att det är fler än jag som är "otrogna". Har också tänkt att försöka ha trädgårdsbloggen mer till trädgård och min andra blogg till "det andra". Som du säger så har det ju varit lite strul att komma in på TB, så det är skönt att ha en till blogg.
  Ska bli kul att följa husets förvandling, så får jag väl kolla trädgården på den andra bloggen! /Anette

  SvaraRadera
 3. Hej Tesa, välkommen hit! Vi börjar bli många "Trädgårdsbloggare" här nu...
  Mitt hus är också gammalt (fast inte lika gammalt som ditt) och ett ständigt pågående renoveringprojekt. Men det är väl det som är charmen med gamla hus? Att det aldrig blir klart, och att man ibland får oväntade överraskningar... Ska bli kul att läsa om ditt! /Helen

  SvaraRadera
 4. Hej där..kul o hitta din sida här med.. Jag ser fram emot er renovering.. *rys*.. Inte kul. men ack så skönt när den är klar.. Grattis till din nya blogg..
  Kram från Lotte från trädgårdsbloggen..

  SvaraRadera