tisdag, augusti 25, 2009

Andra veckan

Joo..jag lever..
Det har varit en omvälvande vecka sen skolan började...men jag har skitroligt!
Men tiden och orken räcker inte till att blogga nåt större...hjärnan upptas av latinska namn som Scaevola aemula och Tithonia rotundifolia..termer som Bruksgräsmatta och extensiv yta...Instrumenthöjd och fixpunkter, kraftuttag och trepunktslyft...hydrauloljefilter och kylarvätska..bladskivor och stipler...
Det är mycket nytt man ska lära sig...och allt hinner man inte med att göra i skolan så det blir till att plugga lite när man kommer hem också..
Livet här hemma ska ju också hinnas med...korna finns ju kvar och ska inte gubben bli gående i lagårn hela kvällarna så får jag ju försöka rycka in lite..
Och hushållet sköter sig ju inte själv heller..hmm...

Det ger sig väl om man snart kommer in i lite rutiner så livet flyter lite smidigare..för tillfället käns det lätt kaotiskt..
Men skoj har jag som sagt!
Och det är faktiskt lättare att komma ur sängen tidigt än det har varit på många år..

Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder också nån dag..har allt burit omkring på min gamla kamera ett par dar men vi har så fullt upp hela tiden att det inte blir nåt av..


Idag har vi iallafall haft "Anläggning" och avvägt och stakat ut linjer och mätt ut räta vinklar hela förmiddagen..det är ganska kul när man väl fattar hur det ska gå till..
Eftermiddagen har ägnats år "Utemiljöskötsel"..idag "putsade" vi sommarblomsplanteringar...klippte bort fult och överblommat...delvis för utseendets skull men om man hindrar sommarblommorna från att gå i frö så blommar de bättre..och det är ju liksom vitsen med sommarblommor..

På måndag ska vi på studieresa till Botaniska i Gbg..ska bli kul..
Jag har faktiskt aldrig varit där på "riktigt"..jag råkade bara trilla in där en gång när sonen låg på Sahlgrenska men då hade man liksom huuvdet kvar i sjukhussalen..


Så det ser jag verkligen fram emot..
Måndagen därpå ska vi tillbaka till Götet och besöka nåt som kallas "Världens park"..

Och vi diskuterade häromdagen vad vi får för "titel" när vi är färdiga...
Hur kul är det att presentera sig som "Drift och anläggningsledare inom utemiljö"...
Våran "fröken" hade försökt få ledningsgruppen att kalla utbildningen för trädgårdsmästarutbildning men det gick dom inte med på..
Men det är det vi blir..typ..
Hon tyckte då vi skulle kalla oss det sen om vi ville...
Så..jooo....
Jag är alltså också en "Blivande trädgårdsmästare"


Ha det gôtt...
/Tesa

5 kommentarer:

 1. Avundsjuk, jag bkir så.....
  Låter så himla kul o få plugga växter, mindre kul med hydralolja förstås, jag vill ju handgräva o slippa alla spår efter maskiner....
  Hoppas ni hittar lite rutiner som funkar för er alla så du inte ger tappt!
  Ha´t himla gôrskôj
  Nina

  SvaraRadera
 2. Det låter bra. Du vet ju hur avundsjuk jag är, suck... men vad är väl en bal på slottet "skrattar" Jag får väl helt enkelt göra ännu ett försök genom att söka en fjärde gång =) Rutinerna de kommer, men försök få igång husets övriga boende också. Det är inget hotell de bor på. Lite kan de trots allt bidra med. Såna enkla saker som att starta tvättmaskinen och hänga upp tvätt, köra en runda med dammsugaren osv. Ha det gott och blogga gärna om vad som händer när du har tid. Jag är jättenyfiken! Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Åh, skönt att höra att du lever!
  Låter kul det där, att plugga. Köra traktor, läsa om hydralik och latinet verkar väl bäst av allt! =)

  Kaos ja. Vet hur du har det.
  Jag har heller inte riktigt fått in rutiner efter semester, flytt och allt vad det är.
  Och jag har lite mycket saker på gång och vill inte släppa något, så jag behöver få ordning så jag känner att jag har god översikt över mina olika projekt!

  Ha det gott och fortsatt lycka med pluggandet!
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 4. Förstår att det är jobbigt. Men du kommer nog in i rutinerna snart! Man blir allt himla effektiv när man har mycket att göra hela tiden och inte går och såsar som jag *ler*.
  Utbildningen låter kul och studiebesök är ju jättekul. Botaniska är ju ett härligt ställe! /Anette

  SvaraRadera
 5. Förstår du nu så himla roligt jag haft (och har) det? Hela det senaste året har bara flugit iväg. Just nu jobbar jag med anläggning på praktiken, och det är jätteroligt. Tungt, men roligt. Och firman jag startade i somras bara rullar på - inte hade jag en aning om detta för ett år sen...
  Och du - vi blir iaf trädgårdsmästare =)

  SvaraRadera