fredag, augusti 14, 2009

Det var kallt inatt,,

Nog kändes det inatt att hösten närmar sig..vi la oss med fönstret på vid gavel men jag fick allt dra igen det lite fram vid tre-tiden..då var det bara 6 grader varmt ute..
Och termometern sitter ganska skyddat så jag var lite orolig när jag stod upp idag att mina grönsaker skulle ha frusit..
Men...de såg ut att ha klarat sig..och jag såg ingen frost i gräset heller..puh!!

Det är nackdelen med klart väder så här års...de kalla nätterna..

Men visst är det vackert när man kommer ut en tidig morgon och allting glittrar av dagg..hmm..så länge den inte är frusen..


Man ser väl aldrig spindelnäten så tydligt som en fuktig, solig sommarmorgon..På nåt sätt så tar sommaren lite slut när skolan börjar igen...de tajmar verkligen det där med sommarlovet..
Så fort ungarna har börjat skolan så ha det blivit riktigt kallt på mornarna även om det är sommartemperatur på dagarna..alltså besärligt med klädseln..
Nu är dom ju så stora så de skiter i vad jag säger och knatar ut till bussen i T-shirt trots att det är 10 grader ute bara...
Hmm..jag kanske ska ta och sluta dalta i år...nu kommer det ju bara vara minsteman kvar som går till bussen...och han är 15 år och dryga 1.80 lång..kanske inte så "minste" längre

HA...det kommer ju lösa sig själv kom jag på nu...när han går till bussen har ju jag åkt till min skola för en timme sen..
Han får nog lov att bli stor nu...hehe

Hmm..kom visst ifrån ämnet lite som vanligt..
Det brukar ju kunna vara några frostnätter så här i Augusti...sen har iallafall jag klarat mig till fram i slutet av September i flera år nu...
Det blir väl till att leta fram fiberdukarna och avlagda lakan och sånt som jag brukar skydda det mest frostkänsliga med..
Men det är mycket som behöver täckas i år..alla mina stoora squashplantor t.ex..och bönorna..och sommarblomsrabatten..
Och jag kommer ju inte ha tid att springa och plocka av dom på mornarna innan jag far..och det är väl dessutom risk att det fortfarande är frost då...
Så nu hoppas jag att vi slipper frostnätter länge...

Ha det gôtt..och förhoppningsvis frostfritt..
/Tesa

4 kommentarer:

 1. Hej Tesa! Ja, nog är det en helt annan luft helt plötsligt. Visst är det definitivt höst när skolan börjar. Jag tycker nästan hösten kommer när man kommer hem från semestern.....
  Frost får vi hoppas vi slipper ett tag till. Men jag har väl inget direkt att täcka över. Bara jag kommer ihåg att stänga växthuset!
  Spännande med skolstart för dig kan jag tänka mig. Lycka till! /Anette

  SvaraRadera
 2. Jo, jag har också bloggat om höstkänslor idag. Men här hos oss brukar inte första frosten komma förrän framåt oktober, och nåt år har det bara varit nån enstaka frostnatt innan jul. Fast när nattempen kryper neråt 5 grader brukar jag ta in mina semestrande krukväxter iaf.

  SvaraRadera
 3. Jag trodde först att du skojade! Vi brukar ju inte få frost förrän tidigast i november. Hoppas verkligen ni slipper den än på ett tag / gittan

  SvaraRadera
 4. Vicket köldhål du måste bo i! Svalt OK, men frostrisk? Vänern funkar som teperaturutjämnare här som tur är......
  Låter kul o börja skolan, i alla fall en sån som du ska gå på! Hoppas du får det riktigt kul o
  Ha´t himla gôrgôtt

  SvaraRadera