måndag, augusti 31, 2009

Studiebesök på Botaniska

Nää...skärpning nu Tesa, det här går inte an..
Jag har fastnat i "Bouncing Ball"...ett spel på Facebook i ett par veckor nu (och jag vet att några av er vet precis vad jag menar)
Så även om jag sitter med datorn i knät varenda kväll så blir det inget bloggande av..
Kan iofs bero på att man inte riktigt orkar heller...man behöver inte använda hjärnan såå mycket för att spela "Bouncing Ball"

Men nu ska jag väl få till en liten uppdatering kanske..

Två veckor har gått sen skolstarten redan..herregud vad fort det har gått..
Det är full fart hela dagarna...
Idag var vi på studiebesök i Botaniska trädgården i Gbg..synd att den ligger sådär mitt inne i stan så att jag aldrig i livet kommer köra dit själv..
Det finns ju hur mycket som helst att titta på där och som nån sa så skulle man behöva åka dit minst en gång i månaden för att hinna se allt 'Det blev inte så ingående studerande av växter..mera en snabbvandring genom de olika miljöerna..
Örtagården hade jag hoppats mycket på men blev faktiskt lite besviken..inte särkilt många spännande växter och ingen information om användning och så..
Men...det var snyggt iallfall...med korsgång precis som det "ska" vara..Den japaninspirireade delen var otroligt vacker...och kändes verkligen rofylld trots att vi var ett gäng på sådär 25 personer
Vilken lust jag fick att anlägga en grund enkel damm...meeeen..jag har ju lilla barnbarnet att tänka på nu så jag vet inte om jag riktigt vågar..
Fast det skulle säkert vara kul att plaska lite..hmm..den kanske kan vara väldigt grund..
Vi koncentrerade oss rätt mycket på sommarblommorna eftersom vi läser det just nu..
Jag har ju aldrig direkt gillat Dahlior men efter att ha sett såå många olika sorter som de hade så får jag nog tänka om och det rejält..

Den här te.x blev jag helt såld på...såååå fiiin!!!

Bishop of Dover
De lite enklare varianterna var nog de jag föll mest för...men det gör inget om det finns en liten "knorr" också...som på Orkidédahliorna...
Häftiga..


En liten kik in i Landeriträdgården...formellt, snyggt men inte riktigt min stil...jag gjorde en liten snabb avstickare från gruppen för att åtminstone ha sett den...Min gamla lilla kamera kom verkligen till heders idag..trots att den varnade för lågt batteri redan efter första bilden så klarade den av hela dagen..
Mycket pedagogiska bilder blev det..som den här på Näsduksträdets bark..den är liksom lite vårtig...hmm..mycket intressant...tycker jag iallafall..hehe


Tänkte jag skulle avsluta med en fråga...de här växte i urnorna utanför shopen..men ingen kunde tala om vad det var...varken den personal jag frågade eller lärarna som var med..hmm...det kanske är nåt FÖR enkelt eller så..
Men jag vill veta!!
Så..vad är detta för något??Ska försöka bryta mitt Bouncing Ballberoende nu och återuppta upp bloggandet istället..
Och det blir nog lite återinträde på Alltomträdgård forumet också eftersom en av mina klasskompisar är en gammal bekant därifrån...
Så åt helsike med "Bouncing Ball"nu ...basta!!

Ha det gôtt..
/Tesa

2 kommentarer:

  1. What beautiful gardens! Thank you Tesa!

    SvaraRadera
  2. Jeg har gått løs på å lese alle dine innlegg fra utdanningen, og kom bare hit før jeg måtte kommentere litt. Kjempespennende, det ser ut til at dere lærer mye mer enn vi gjorde på gartnerutdanningen. Hos oss er det en del av videregående (högstadiet?). Vi gikk kun en kveld i uken i to år.

    Planten du spør om navn på: Ipomea batatas - søtpotet. Sommerblomst som dyrkes kun for bladverket. Finnes i veldig mange utgaver, men er ikke så veldig kjent ennå. Skrev et lite innlegg om den i min blogg.

    SvaraRadera